Благодарим на всички малки художници, които се включиха в нашата виртуална и реална изложба в „Нощта на учените“!
Отличените рисунки от публиката и от журито получиха сертификати и награди!
Всички участници ще получат сертификати за участие!

Благодарим Ви и ще очакваме да Ви видим следващата година отново в конкурсите за „Нощта на учените“!

Вижте всички картини ТУК>>

***

Европейска нощ на учените 30.09.2022 г.

В рамките на традиционното събитие “Европейска нощ на учените” се организира конкурс за детски рисунки на тема „Естествен Vs. изкуствен интелект“.

Изкуственият интелект може да се определи като способността на една машина да демонстрира способности, присъщи за хората – да разсъждава, да се учи, да планира или да твори. Той е ключова технология за бъдещето, която намира все повече приложения днес. Някои технологии с изкуствен интелект са на повече 50 години, но в последните години се наблюдава истинска революция в тази област. Прогнозите са, че изкуственият интелект ще доведе до големи промени, дори до цялостна дигитална трансформация на обществото.

За разлика от изкуствения интелект на компютрите, естественият интелект се демонстрира от хора и животни. Но може ли една машина да е наистина интелигентна? Може ли да „мисли“ като човек? Възможно ли е изкуствения интелект да заеме изцяло мястото на естествения? Как би се променил животът ни?

Конкурсът е отворен за ученици на възраст между 7 и 18 години. Всеки млад художник може да участва с до 2 рисунки. Победителите ще бъдат избрани според тяхната идея и талант от публиката чрез електронно гласуване и от жури.

Всички рисунки ще бъдат публикувани в онлайн галерия във Фейсбук страницата на проекта (https://www.facebook.com/ktrioproject/). Събралите най-много гласове картини ще участват в изложба и ще бъдат наградени по време на „Европейска нощ на учените“, която ще се проведе на 30 септември 2022, в СУ „Св. Климент Охридски“ – Ректорат.

 

Формат на рисунките: А4 или 50/70 cm

Рисунките изпращайте на адрес: 

гр. София – 1113

бул. „Цариградско шосе“ №125, блок 2, етаж 3

„Център по технологии на информационното общество“

и сканирани на електронна поща: researchers_night_competition@abv.bg

Краен срок за изпращане на рисунките: 23 септември 2022 г.

Краен срок за гласуване: 29 септември 2022 г.