Европейска нощ на учените 29.09.2023 г.

В рамките на традиционното събитие “Европейска нощ на учените” се организира конкурс за детски рисунки на тема „Училище на бъдещето“.

„Минимум забрани – максимум свобода“, изкуствен интелект или учител, иновации и технологии като ключов фактор в образованието или традиционно обучение, възможност да се развият индивидуалните способности и интереси на учениците или масово образование, традиционна класна стая или креативно пространство и активности извън клас…. А може би хармонично съчетание и интеграция на различни образователни среди? Провокирайте въображението си и нарисувайте училището на бъдещето, така, както го виждате. 

Конкурсът е отворен за ученици на възраст между 7 и 18 години. Всеки млад художник може да участва с до 2 рисунки. Победителите ще бъдат избрани според тяхната идея и талант от публиката чрез електронно гласуване и от жури. Използването на инструменти с ИИ се допуска по изключение като част от авторския творчески проект (напр. колажи и други). Директното представяне на автоматично генерирани изображения не се толерира и участието ще бъде дисквалифицирано.

Всички допуснати рисунки ще бъдат публикувани в онлайн галерия във Фейсбук страницата на проекта (https://www.facebook.com/ktrioproject/). Събралите най-много гласове картини ще участват в изложба и ще бъдат наградени по време на „Европейска нощ на учените“, която ще се проведе на 29 септември 2023, в СУ „Св. Климент Охридски“ – Ректорат.

 

Формат на рисунките: А4 или 50/70 cm

Рисунките изпращайте на адрес: 

гр. София – 1113

бул. „Цариградско шосе“ №125, блок 2, етаж 3

„Център по технологии на информационното общество“

и сканирани на електронна поща: researchers_night_competition@abv.bg

Краен срок за изпращане на рисунките: 25 септември 2023 г.

Краен срок за гласуване: 27 септември 2023 г.