С голямо удоволствие ви каним да вземете участие във фотоконкурс с цел направата на дигитална изложба, която да покаже как и къде работят българските учени. Вярваме, че една такава дигитална изложба би събудила интерес към науката при ученици, студенти и обществото като цяло.

През 2021 г. проведохме за първи път този конкурс и видяхме голям интерес от страна на учени, които участваха, но и обществото прояви голямо любопитство. Участниците от миналата година може да видите тук.

 

В дългогодишния ни работен опит, ние от БГ Наука сме се стремили да доближим работата на българския учен до очите на обществото. Сега искаме от вас – българските учени, да покажете своето работно място през вашата призма, под формата на една или няколко снимки, показващи силата на вашата област в науката в България.

Изисквания:
Една или няколко снимки (до 4) на работното място – лаборатория, бюро, техника, работа на терен, процес, машини и т.н.
Минимум едно изречение, в което се описва какво има на снимката.
Резолюцията на снимките да не е под 1200 pix.

Ще очакваме вашите снимки на имейла admin@nauka.bg със заглавие – Конкурс: „Моето работно място“ – вашето име

Снимките може да се прикачат в имейла или в някои от облачните пространство, които използвате.

Краен срок за участие: до 20 септември включително.

Виртуалната изложба ще бъде публикувана в страницата на Европейската нощ на учените (https://night.nauka.bg/) и във Facebook и Instagram профилите на Българска Наука.

Награди:
Всеки участник* ще получи:
– грамота за участие
– абонамент за 6 месеца за онлайн списание БГ Наука
– тениска или канче по избор от онлайн магазин www.kupinauka.com**

Бонус: Първите три получили най-много харесвания във Фейсбук и Инстаграм ще получат Вечен абонамент за сп. „Българска наука“ и покана за направа на интервю на живо от работното място, което е спечелило.

Изложбата ще бъде публикувана след 26 септември на сайта на Европейската нощ на учените

 

*Под Участник се разбира този, на когото сме публикували снимката във виртуалната изложба.  Ако вашата снимка не бъде публикувана все пак ще получите 6 м. абонамент за онлайн списание „Българска Наука“

**тениска или канче ще получат всички участници, чиито снимки се публикуват в дигиталната изложба

 

Конкурса е част от Европейската нощ на учените 2022 и проекта КТРИО – https://night.nauka.bg/

 

Творбите, взели участие в представителната изложба, стават притежание на организаторите и могат да бъдат използвани като рекламни и образователни материали, в кампании и други.