І. Организатор на конкурса – „АРТКЛАС ЦЕНТЪР” – Пловдив

 

ІІ. Период на провеждане конкурса 

 От 01.08.2023 г. до 18.09.2023 г. включително.

ІІІ. Териториален обхват 

Няма териториални ограничения по отношение на участието.

ІV. Цели на конкурса

Фотоконкурсът цели да привлече за участие хора от всички възрасти, които  са привлечени от  света на знанието и  природата.

Предизвикваме ви  да погледнете  творчески през обектива и да представите любимите си растителни видове.

Нарекли сме фотоконкурса „Флора” и очакваме да видим растения, цветя от цял свят, които ви привличат с красотата си, с екзотиката си или просто защото са различни през вашия поглед.

Искаме да разберем кой е любимият ви растителен вид, как го запечатвате в ума си и  на снимка,  какви емоции ни носи докосването до него. 

Нека с езика на фотографията  споделим своя  отговор.

  1. Условия за участие

Точно и коректно се попълва формулярът за участие  (свали или копирай), а също и допълнителните данни за снимките, с които се участва. Формулярът за участие (сваляте и попълвате), заедно с фотографиите, се изпращат като отделни файлове на ел. поща: art.kazicenter@gmail.com

            VІ. Съгласие с регламента

            VІІ. Защита на личните данни

VІІІ.  Технически изисквания към фотографиите

ІХ. Класиране

Снимките ще бъдат оценявани чрез харесвания във Facebook страницата на АРТКЛАС ЦЕНТЪР. Фотографиите ще бъдат съхранявани по реда на тяхното получаване до 01.09.2023 година – 24:00 часа на ел. пощата. Гласуването ще бъде открито от 04 септември 2023 година  и ще бъде достъпно до  18 септември  15:00 часа. 

Фотографиите на първите трима участници, получили най-много харесвания, ще бъдат публикувани на официалната Facebook страница на АРТКЛАС ЦЕНТЪР. 

Победителите ще бъдат оповестени на 18 септември в 17:00 часа на страницата на фотоконкурса и на страницата във Facebook на АРТКЛАС ЦЕНТЪР. 

На отличените участници ще бъдат връчени грамоти по време на Европейската нощ на учените 2023 година, в Пловдив, ЖК ТРАКИЯ, бул. Св. Княз Борис I – Покръстител № 14. 

Без оглед на броя и вида снимки, един участник може да получи само една награда.

Х. Календар

ХІ. Награди

Първите трима ще получат грамоти и награда (книга, свързана с фотографията)  за съответно първо, второ и трето място, а на първите 20 ще бъдат предоставени сертификати за участие във фотоконкурса.

Творбите, взели участие в представителната изложба, стават притежание на организаторите и могат да бъдат използвани като рекламни и образователни материали, в кампании и други.